Kakaolu Islak Kurabiye

Leave a Comment

















Malzemeler:
1 paket margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 - 4 su bardağı un (aldığı kadar)
50 gr kakao

Pişen Kurabiyeleri Islatmak İçin:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker

Yapılışı:
Malzemelerimizin hepsini hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Sonra çok büyük olmayacak şekilde elimizle parçalara ayırıyoruz. Kestiğimiz bu parçaları yuvarlayarak tepsimize diziyoruz. Ben direk tepsinin üstüne dizmiyorum yağlı kağıt kullanıyorum. Fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp yarım saat pişiriyoruz.
Kurabiyemiz pişerken 1 bardak süt ile 1 bardak şekeri kısık ateşte şeker iyice çözülene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Pişen kurabiyelerimizi bir kaşık yardımıyla teker teker şeker&süt karışımına batırıp ikram edeceğimiz tabağa diziyoruz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun :)


















Sevgiler,
Mrs.Goksin