Elmalı Tart

Leave a Comment

















Tatlılarla aram pek iyi olmasa da elmalı tartlara hep bir ilgim vardı. Hem hafif, hem lezzetli bu tarifi denemek isteyenler için işte reçeteniz :)


Malzemeler
125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
3 - 3.5 su bardağı un ( aldığı kadar )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İç harcı için,
4 elma
5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz

Yapılışı

Elmaları soyup rendeledikten sonra tavaya döküyoruz.

Üzerine toz şekeri ekleyip rengi koyulaşana kadar pişiriyoruz.

Piştikten sonra içine tarçın ve cevizi ekleyerek karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.

Hamurumuzu bütün malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.

Yoğurduğumuz hamurun birazını üstünü şekillendirmek için ayırıyoruz.

Kalan hamuru borcamın alt kısmına boşluk kalmayacak şekilde yayıyoruz.

Üzerine elmalı harçtan döküp tartımızın üstünü istediğimiz şekilde süslüyoruz.


















İster kalp şeklinde, ister rendeleyerek orası sizin yaratıcılığınıza kalmış :)

Süslediğimiz tartı hamur pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Piştikten sonra üstünü pudra şekeri ile süslüyoruz. 

Elmalı tartımız hazır.

Afiyet olsun :)


















Sevgiler,
@mrsgoksin