Çikolata Parçacıklı Kurabiye

Leave a Comment

















Yakın zamanda internette görüp denediğim ve tadını çok beğendiğim bu kurabiyeyi siz de denemek isterseniz hemen kolları sıvamaya başlayın derim :)

Malzemeler:

120 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 bardak toz şeker
1 yumurta
Yarım paket şekerli vanilin
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
1 bardak dövülmüş fındık
2 bardak un (aldığı kadar)
100 gr çikolata parçacıkları

Yapılışı:

Tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. İçine yumurta ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Un, mısır nişastası, karbonat ve tuzu ekleyip malzemeler güzelce karışana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak çikolata parçacıklarını ve dövülmüş fındığı ekleyip hamurumuzu kıvamı tutana kadar karıştırıyoruz. (biraz ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı)

Hazırladığımız hamuru cam bir kaseye koyup üzerini streç filmle hava almayacak şekilde kapatıp buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.

Dinlenmiş hamurumuzu dolaptan çıkarıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak gelişigüzel yuvarlayıp tepsiye serdiğimiz yağlı kağıdın üstüne diziyoruz.


















Fırını 160 dereceye ayarlayıp yaklaşık 10-12 dk pişiriyoruz.(Kenarlarından kahverengileşmeye başlayana kadar.) Kurabiyeleri çok fazla pişirmemenizi öneririm çünkü sertleşiyorlar.

Fırından çıkardığımız ve henüz yumuşacık olan kurabiyeleri sertleşmesi için tezgahın üstüne alıp tam olarak soğumalarını bekliyoruz.


















Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Sevgiler,
Mrs.Goksin