Bulgurlu Börek (Yalancı İçli Köfte)

Leave a Comment
Geçen gün Gözde'nin Blog Günlüğü'nde gördüğüm tarifi biraz daha farklı bir şekilde denemek için sıvadım kolları. Yapılışı aynı ama iç malzemeleri daha farklı olunca tadı da biraz içli köfteyi andırınca adını Yalancı İçli Köfte koydum :)

Hem lezzetli hem de pratik oluşu nedeniyle misafirler için güzel bir alternatif.
Denemek isteyenler için işte tarifi.

İçindekiler:

4 adet yufka (16 börek)
250 gr kıyma
2 adet soğan
1 çay bardağı ince bulgur(çiğ köftelik bulgur)
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
1 çay kaşığı karabiber ve tuz

Yufkayı Islatmak İçin:

Sıvı yağ

Üzeri İçin:

1 yumurta
1 su bardağı galeta unu

Yapılışı:

Bulguru sıcak suyla ıslatıp biraz bekletiyoruz.

Soğanları doğrayıp kıymayla kavuruyoruz.

Bulgur, ceviz ve baharatı ekleyip biraz daha kavuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.

O sırada yufkamızı açıp ikiye katlıyoruz. Önce dikey sonrada yanlardan 4 parçaya ayrılacak şekilde üçgen kesiyoruz. (Sigara böreğindeki gibi)

Sonra sırasıyla ilk parçayı alıp üstünü yağ ile ıslatıyoruz ve üstüne ikinci parçayı koyuyoruz.
(1 yufkadan 4 börek çıkacak)

Üçgenin geniş kısmına iç harcını koyup rulo şeklinde sarıyoruz.

Diğer yufkaları da sardıktan sonra, böreklerimizi önce yumurtaya sonra da galeta ununa batırıp yağda kızartıyoruz.

Eğer kızartma sevmiyorsanız rulo şeklinde sarılı börekleri tepsiye dizip 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirebilirsiniz.


Not:İçine tercihinize göre maydanoz da bırakabilirsiniz. Ben sevmediğim için bırakmadım.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun :)

Sevgiler,
@mrsgoksin