Mısır Unlu ve Sebzeli Poğaça

Leave a Comment

Merhaba,
Bu gün yine yapılışı basit ve tadı enfes olan bir tarifle mutfağınıza misafir olmak istedim :)

Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı kaymak
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-3,5 bardak beyaz un
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yarım demet kıyılmış dere otu
2 orta boy rendelenmiş havuç
150 gr beyaz peynir

Yapılışı:
Yumurtalardan birinin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırıp gerisini yoğurma kabına koyuyoruz.

Sıvı yağ, tereyağı, yoğurt, kaymak, tuz ve şekeri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.

Mısır ununu yavaş yavaş karışıma ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. (Hamur cıvık bir kıvamda olacak)

Maydanoz, dere otu ve havucu da ilave edip sonrasında kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. (Yumuşak bir kıvamı olacak)

Poğaçaların çok sert olmaması için çok fazla un ilavesi yapmamak gerekiyor. Elinize yapışmadığı ve şekil verebileceğinizi düşündüğünüz ilk an un eklemeyi bırakmalısınız.

Hamur hazır olunca, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve ortasını açarak beyaz peynirden biraz koyup yuvarlamaya devam edin.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize aralıklar bırakarak dizin.








Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirin.










Not: Poğaçaları sıcak ya da ılıkken yemek çok keyifli oluyor. Eğer soğumuşlarsa fırında ya da mikrodalgada bir kaç saniye ısıtarak servis yapmanızı tavsiye ederim.

Sevgi ve afiyetle,
@mrsgoksin