Deniz Börülcesi Salatası Tarifi

Leave a Comment

Deniz börülcesi, ıspanakgiller familyasından olup, deniz kıyısına yakın yerlerde yetişen bir bitki türüdür. Tadı tuzlu, ekşi ama bir o kadar da lezzetli olan deniz börülcesi eminim sizin sofralarınızın da vazgeçilmezi olacak :)

Meze olarak çok sık tükettiğim deniz börülcesi, hazırlanışı sırasında biraz uğraştırsa da tadına doyum olmuyor emin olabilirsiniz :)

Gelelim tarife :)

Malzemeler:

1 bağ deniz börülcesi
1 limon suyu
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sızma zeytin yağı

Yapılışı:

Bağ halinde satın aldığınız deniz börülcelerinin çamurlu olan kök kısımlarını kesip atıyoruz. Kalanları bir kaba koyup güzelce yıkıyoruz.

Orta boy bir tencereye kaynar su koyup börülceleri içine atıyoruz ve börülceler yumuşayana kadar haşlıyoruz. Yaklaşık 10-15 dk kadar sürüyor. Yalnız çok fazla haşlamamaya dikkat edin. Biraz diri kalmaları daha iyi olacaktır.

Börülceler haşlandıktan sonra hem soğumaları için hem de yeşil renklerini kaybetmemeleri için mutlaka soğuk sudan geçiriyoruz.

Geldik en zahmetli kısmına :)

Börülcelerin içinde çok sert dallar vardır ve bitkiyi yemek için börülceyi bu dallardan ayırmamız gerekiyor. Sert kısımlarından tutarak parçalamadan yeşil kısımlarını sert dallardan ayırıyoruz.



Zeytinyağı, limon ve sarımsakla yaptığımız sosu ayıkladığımız börülcelerin üstüne döküyoruz.

Tavsiye: Deniz börülcesi tuzlu bir bitki olduğu için haşlarken tuz kullanmanıza gerek kalmıyor. Bir de bu salatanın vazgeçilmezi sarımsak. Lezzet vermesi için mutlaka koyulması gerekiyor.

Afiyet olsun :)
@mrsgoksin