Çilekli Yaz Keki

Leave a Comment

Merhaba, 🙋🏻

Zamanın su gibi akıp gittiği dönrmlere geldik nihayet. Okulların kapanmasına da az kaldı 😊 Anlayacağınız yaz tatilini iple çekiyorum şu sıralar 🙈

Havanın güzelliğini fırsat bilip her boş vaktimizde kendimizi dışarı atıyoruz artık. Avmlere tıkılmaktansa temiz hava daha cazip geliyor bize çünkü. 🌳🍃

Baharın güzel havasına bu denli alışmışken mevsimin en güzel meyvelerinden biri olan çilekle yapılan, hafif, pratik ve lezzetli bir tariften bahsetmek istiyorum bu gün sizlere.🍓

Çilekli Yaz Keki

Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin

Yapılışı:
Öncelikle çilekleri güzelce yıkıyoruz ve kuruduktan sonra ortadan ikiye kesip bir tabakta bekletiyoruz.

Ayrı bir kaba oda sıcaklığındaki yumurtaları kırıp toz şekerle yaklaşık 2-3 dk çırpıyoruz.

Üzerine un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip kıvam alana kadar çırpmaya devam ediyoruz.

Kullanacağımız kalıbı güzelce yaplayıp karışımı içine boşaltıp spatula yardımıyla üst kısmını düzeltiyoruz.

Çilekleri hafif bastırarak karışımın üzerini tamamen kaplayıp (dış kenardan başlayarak) yuvarlak oluşturacak şekilde diziyoruz. 🍓


Not: Çileklerin pişerken gömülme ihtimaline karşı kesik kısımlarını una batırıp dizebilirsiniz.
Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 40-45 dk pişiriyoruz. (Üstü kızarana kadar)
İşte bu kadar. 💁🏻


Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😋

Sevgiler,
@mrsgoksin